Наша продукція

Підписатися на RSS
2017 2015 За весь час

Останнім часом у світі і в Україні дедалі більшої актуальності набувають біоенергетичні культури, що пов’язано з пошуком нових, альтернативних, екологічно чистих видів палива. На сьогодні багато країн Північної та Південної Америки, а також Європи і Азії вирішують енергетичні проблеми за рахунок використання біопалива рослинного походження. Україна відноситься до енергодефіцитних країн, тому вирощування енергетичних культур є сьогодні актуальним.

Сорти сої:
- Іванка – середньостиглий, вміст білка в насінні – 37%, жиру – 20,2%, урожай-ність склала 26,8 ц/га;
- Чернівецька 9 – зернового напрямку, період вегетації 110-115 днів, урожайність насіння – 2,7-3,3 т/га, вміст в насінні протеїну – 40,6%, олії – 19,7%;
- Ксенія – зернового напрямку, період вегетації 105-110 днів, достигає на 10 днів раніше національного сорту Іванка, урожайність насіння – 30-35 ц/га, вміст біл-ка – 36,6%, олії – 25%;
- Георгіна – зернового напрямку, період вегетації 115-120 днів, урожайність насіння – 31,3-35,0 ц/га, вміст білка – 41,5%, олії –20,4%.

Картопля – цінний продукт харчування. З неї готують безліч різних страв. Зав-дяки високому вмісту крохмалю, вітамінів, незамінних амінокислот, мінеральних сполук вона значною мірою забезпечує потребу людини в поживних елементах.

Сорти квасолі:

- Надія – середньоранній, холодостійкий, урожайність зерна – 2,4 т/га, перевищує стандарт на 15-17%;

- Буковинка – період вегетації – 80-85 днів, урожайність насіння – 2,9 т/га, перевищує стандарт на 30%. Вміст білка – 26%.

Гібриди кукурудзи:

- ДН Злата – трилінійний, середньоранній (ФАО 230), потенційна урожайність – 10,0-11,0т/га, економічна ефективність – 450 грн/га;

- ДН Синевір – трилінійний, середньоранній (ФАО 190), потенційна урожайність –10,5 т/га, економічна ефективність – 440 грн/га;

- ДБ Хотин – простий, модифікований, середньоранній (ФАО 250), потенційна урожайність 10,5 т/га інтенсивного типу, вміст крохмалю – 74,3%, білка – 12,1%;

- Садгір – трилінійний, ранньостиглий гібрид (ФАО 190), середня урожайність зерна – 81,1ц/га;

- Стіжок 192 СВ – трилінійний, середньоранній гібрид (ФАО 200), середня урожайність зерна – 94,8ц/га;

- Яровець 243 – трилінійний, середньоранній гібрид (ФАО 250), середня урожайність зерна –8,5-9 ц/га;

- Шаян – трилінійний, середньоранній гібрид (ФАО 220;

- Візаві – трилінійний, середньоранній гібрид (ФАО 190), урожайність 11,5 т/га.

Цінна харчова рослина. Вміст білка в зерні – 20,0-33,0%. Цінність білка визначається вмістом  (в % на суху речовину): лізину 7,9-8,1%, гістидина  2,6-9,1%, цистина 0,6-1,6%, тирозина 2,2%, триптофана 0,9-2,2%, фенілаланіна 3,3%, лейцина 7,9%. Квасолевий білок добре засвоюється організмом людини.

У зерні квасолі міститься біля 52,0% вуглеводів, 2.1% жиру, вітаміни (С1, В1, В2, В6, РР, Е), мінеральні речовини (калій, фосфор,цинк, залізо, мідь). Особливістю вуглеводного складу є високий вміст глюкози, особливо у багатоквіткового виду – до 7%. Калорійність 100 г зерна – 350 ккал, що на рівні з горохом (345 ккал) і значно вище   хліба (223 ккал), картоплі (101 ккал), капусти (62 ккал), яловичини (160ккал).